Over Gavin

Hoe werkt het?

Bij Gavin worden alle schades in een maand over de hele groep verdeeld. Dus als jij schade hebt, dan betaalt iedereen daar een klein deel van. En als iemand anders schade heeft, dan betaal jij daar op jouw beurt weer een klein beetje aan mee. Zo worden iedere maand de totale kosten dus eerlijk over iedereen verdeeld. Uiteraard betaal je nooit meer dan je persoonlijke maximale bijdrage.

Hebben jullie de nodige vergunningen?

Natuurlijk! We hebben de benodigde vergunningen van de AFM om onze diensten aan te kunnen bieden. Daarnaast zijn we ook aangesloten bij Kifid, het Klachteninstituuut Financiële Dienstverlening.

Hoe kan het dat jullie zo goedkoop zijn?

Daar is een aantal redenen voor. Om een lang verhaal kort te maken, het komt vooral doordat ons bedrijf zo efficiënt mogelijk is opgebouwd. Mensen sluiten zich aan, met behulp van technologie en zonder tussenkomst van grote partijen. Daardoor hebben we veel minder kosten dan traditionele verzekeraars. We hebben ook geen last van oude bestaande processen, grote kantoren of dikke jaarlijkse bonussen. Al die dingen bij elkaar opgeteld betekent minder kosten en dus goedkoper voor jou.

Waarom betaal ik mijn maandelijkse bijdrage achteraf?

Bij Gavin tellen we alle schadeclaims van een maand aan het eind van die maand bij elkaar op. Op basis daarvan berekenen we dan jouw persoonlijke bijdrage voor die maand. Je betaalt op die manier geen vast bedrag vooraf maar juist alleen voor de daadwerkelijke kosten achteraf. Je betaalt uiteraard nooit meer dan je persoonlijke maandelijkse maximum. En als er geen schades zijn, betaal je helemaal niets.

Wie is Gavin?

Helaas, we hebben (nog) geen Gavin in dienst en het is dus ook niet de naam van onze oprichter. Het komt van de term General Average in combinatie met Innovated. De G, a en v zijn afgeleid van General Average, dat is een oud principe uit het maritieme recht. Dat gaat er van uit dat alle betrokken partijen in een scheeps-expeditie evenredig de kosten dragen van eventuele schade of verlies die is ontstaan door in een noodsituatie een deel van de goederen op te offeren om zo de rest van de goederen samen met het schip te kunnen redden (pfff, langste zin op onze website). De i en n staan voor innovated, omdat we op een innovatieve manier jouw spullen tegen risico’s beschermen. Samen maakt dat dus Gavin.

Wat is het verdienmodel van Gavin?

Dat hebben we zo simpel mogelijk gehouden. Wij rekenen alleen een 15% vergoeding over ieder claimbedrag. Dat is het enige dat we verdienen. Verder zijn er geen verborgen kosten of verkapte winsten.